Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Húsos tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg makaróni
  • 50 dkg darálthús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • 1/4 tesákanál őrölt kömény
  • só
  • bors
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg kifehéredik és elkezd sülni. A paradicsomot kis kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk, hogy egy kis szaftot adjon az ételnek. Hozzátesszük a babérlevelet, sót, borsot, és óvatosan megszórjuk az őrölt köménnyel, mivel intenzív ízű fűszer.

Amikor a húsos ragu elkészült, a serpenyőt lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a pirospaprikát, hogy ne égjen meg.

Közben bő, sós vízben kifőzzük a makarónit. Ha megpuhult, leszűrjük, és összekeverjük a húsos raguval.

Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, és forrón kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/husos-teszta-3/