Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húsos, sonkás tészták

Tészta félék receptjei

Húsos tészta tepsiben sajttal, tejfölösen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús 1 nagy fej vöröshagyma 2 ek olaj 1 kk só 1 nagy csipet bors 1 kk őrölt pirospaprika 1 ek házi darált paprika 3 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb darab paradicsom) 1 tubus zöldfűszeres tömlős sajt (100 g, de lehet más ízesítésű is) 2+2 nagy ek tejföl 10 dkg trappista sajt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.02.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 ek házi darált paprika
  • 3 koktélparadicsom (esetleg 1 kisebb darab paradicsom)
  • 1 tubus zöldfűszeres tömlős sajt (100 g, de lehet más ízesítésű is)
  • 2+2 nagy ek tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 50 dkg szarvacska tészta


Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.  A darált húst fehéredésig pirítjuk rajta. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, házi darált paprikával, paradicsommal és felöntjük kb. 1 dl vízzel. Fedő alatt puhára főzzük. (Ha már elfőtt a víz, de még nem puha, akkor kevés vízzel pótolhatjuk, ez függ a hústól.)

A tésztát sós vízben puhára főzzük, átöblítjük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük. Ha puha a hús, akkor a kifőtt zsír nagy részét leöntjük (így nem lesz nagyon zsíros a tészta), majd belenyomjuk a tömlős sajtot, hozzáadunk két nagy kanál tejfölt. Jól elkeverjük. Itt érdemes megkóstolni, mert elképzelhető, hogy szükséges még bele egy kevés só. A húsos masszát a tésztával alaposan összeforgatjuk.

Egy közepes tepsibe (20*32 cm) simítjuk a tészta felét, majd ráreszeljük a sajt felét, erre halmozzuk a maradék tésztát.

A tetejét lekenjük vékonyan 2 evőkanálnyi tejföllel és megszórjuk a maradék sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40 perc alatt világos barnára sütjük. Ekkor éppen ropogós a tetején a sajt, de nem is szárad ki nagyon.

[box style=”info”]Szeretjük a sajtos tésztákat, ebbe most egy kevés darált húst is tettem. Nem a szokásos paradicsomos a ragu, hanem tejfölös. Melegen még nyúlós benne a sajt, hidegen pedig már szépen kockára lehet vágni a rakott tésztát.Egész nagy adag lett, 4 éhes felnőtté, de ha készül előtte leves, akkor még 6 fő számára is elegendő.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is