A hagymát apró kockára vágom, kevés olajon lepirítom. Mikor már üveges, hozzáadom a húst, sóval, borssal, fokhagymával, majoránnával és köménymaggal ízesítem. Ízlés szerint lehet bele rakni egy kis csípős paprikát is. Összepirítom, majd amikor lepirult, hozzáadom a pirospaprikát, összekeverem, és egy doboz tejfölt öntök rá, valamint annyi vizet, hogy ellepje. Összeforralom, és félig megfőzöm.
Közben a tésztát sós vízben kifőzöm, ügyelve arra, hogy még éppen ne főjön meg teljesen, a közepe egy picit nyers maradjon.
A húst a leszűrt főtt tésztához adom, levével együtt. A tetejére tejfölt simítok és sajtot szórok. Előmelegített sütőbe teszem, amíg a sajt meg nem pirul.
A hús mennyisége pénztárcához mérten 50 dkg-ig nyugodtan növelhető. Ha kevesebb a pénzünk, a húsból elhagyhatjuk a tejfölt és vízzel is készíthetjük (így csak egy tejföl kell). A sajt is elhagyható, de kiváló ízt adhat neki a füstölt sajt is, ha megengedhetjük magunknak.