Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Hűtős lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajtot lereszeljük, a tejfölt pedig kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval. Tészta elkészítése Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Annyit kiveszünk belőle, amennyit sütni szeretnénk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk. Lángos sütése A tésztából gombócokat csípünk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, a tejfölt pedig kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Annyit kiveszünk belőle, amennyit sütni szeretnénk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.

Lángos sütése

A tésztából gombócokat csípünk, majd olajos kézzel széthúzogatjuk, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedő alatt sütjük, a másik oldalát pedig fedő nélkül.

A kész lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajttal szórjuk meg.

A maradék tésztát olajozott nylon zacskóban vagy dobozban több napig tárolhatjuk a hűtőben.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is