Elkészítése
2-3 dl hideg tejben elkeverjük az élesztőt, nem szükséges felfuttatni.
Egy nagy tálba öntjük a lisztet, megsózzuk, majd a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe öntjük az élesztős tejet, a tejfölt és a tojások sárgáját. Az egészet csomómentesre dolgozzuk össze, a maradék tejet apránként, szükség szerint adagolva. Nem kell sokáig gyúrni, csak addig, amíg a tészta már kevésbé ragacsos.
Egy nejlonzacskót kikenünk olajjal, beletesszük a nyers tésztát, lazán összefogjuk a zacskó száját, majd hűtőbe tesszük. A tészta ott lassan megkel, körülbelül 6-8 óra alatt elkészül a sütéshez.
Sütés előtt olajos kézzel leválasztjuk a kívánt mennyiséget, lángos formára nyújtjuk, és bő, forró olajban kisütjük. A maradék tészta visszatehető a hűtőbe. A tészta 3-4 napig felhasználható, és mindig frissen süthető.
Ízlés szerint ízesíthetjük.

