Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hűtős lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl kefir
  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 2 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • étolaj
  • 450 g tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 4 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A sajtot lereszeljük, a tejfölt pedig kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, tojást, kefirt és a felfuttatott élesztőt, majd alaposan kidolgozzuk a tésztát. Annyit kiveszünk belőle, amennyit sütni szeretnénk, a maradékot pedig hűtőben tároljuk.

Lángos sütése

A tésztából gombócokat csípünk, majd olajos kézzel széthúzogatjuk, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát fedő alatt sütjük, a másik oldalát pedig fedő nélkül.

A kész lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajttal szórjuk meg.

A maradék tésztát olajozott nylon zacskóban vagy dobozban több napig tárolhatjuk a hűtőben.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/hutos-langos/