A ragu elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.
A hagymákat olajon megpirítjuk, majd amikor a vöröshagyma már üveges, akkor hozzáadjuk a répát és a fehérrépát is. Egy pici vizet öntünk alá, majd kb 10 percig pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk és hozzáadjuk a kockázott paradicsomot is.
Felöntjük sűrített paradicsommal, fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.
A besamel elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük és sűrűre főzzük.
Rétegezés:
Kivajazunk egy kb 25*25 cm-es jénait vagy tepsit, majd beleteszünk egy réteg száraz lasagne tésztát.
Erre tesszük a besamel negyed részét, majd a ragu egyharmadát. Megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd jöhet a következő réteg tészta.
Ezt így ismételjük, amíg le nem raktuk a negyedik réteg tésztát.
Az utolsó tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, bőven megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük.