Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Így készül a tökéletes Lasagne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A szószhoz

  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg darált hús (legjobb a marha és sertés keverék)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 darab paradicsom
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • só
  • friss bazsalikom
  • kakukkfű

Besamel

  • 30 g vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 2 csipet fehérbors
  • késhegynyi őrölt szerecsendió

Továbbá

  • 300 g lasagne tészta (kb)
  • 500 g sajt

Elkészítése

A ragu elkészítése:

A zöldségeket meghámozzuk és apró kockákra vágjuk.

A hagymákat olajon megpirítjuk, majd amikor a vöröshagyma már üveges, akkor hozzáadjuk a répát és a fehérrépát is. Egy pici vizet öntünk alá, majd kb 10 percig pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk és hozzáadjuk a kockázott paradicsomot is.

Felöntjük sűrített paradicsommal, fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.

A besamel elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, majd rászórjuk a lisztet és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk.

Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük és sűrűre főzzük.

Rétegezés:

Kivajazunk egy kb 25*25 cm-es jénait vagy tepsit, majd beleteszünk egy réteg száraz lasagne tésztát.

Erre tesszük a besamel negyed részét, majd a ragu egyharmadát. Megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd jöhet a következő réteg tészta.

Ezt így ismételjük, amíg le nem raktuk a negyedik réteg tésztát.

Az utolsó tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, bőven megszórjuk sajttal és 180 fokos sütőben kb 50 percig sütjük.

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/igy-keszul-a-tokeletes-lasagne/