Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Tészta félék receptjei

Indiai lepénykenyér (Naan kenyér)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl vizet meglangyosítunk és elkeverjük benne az élesztőt meg a cukrot, majd felfuttatjuk. A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a joghurtot és az élesztős vizet, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Az sem baj, ha kissé ragadós marad. A tésztát kevés olaj segítségével gombóccá formázzuk, majd letakarva kelesztjük kb 30 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.05.02.

Hozzávalók

Elkészítése

1 dl vizet meglangyosítunk és elkeverjük benne az élesztőt meg a cukrot, majd felfuttatjuk.

A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a joghurtot és az élesztős vizet, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Az sem baj, ha kissé ragadós marad.

A tésztát kevés olaj segítségével gombóccá formázzuk, majd letakarva kelesztjük kb 30 percig.

A megkelt tésztát enyhén olajos kézzel 6 részre osztjuk és göbökké formázzuk. Amit épp nem használunk fel, azt továbbra is letakarjuk.

Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. 1 tésztát vagy nyújtófával kinyújtunk vagy kézzel széthúzzuk. Az egyik felét hideg vízzel megkenjük, majd a vizes felével lefelé a forró serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a tészta kifehéredik (átsül) és felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megpirítjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Indiai Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is