Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Indiai lepénykenyér (Naan kenyér) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg finomliszt
  • 1,5 dl langyos víz (kb)
  • 2 evőkanál sűrű joghurt
  • 2 teáskanál instant élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál só (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

1 dl vizet meglangyosítunk és elkeverjük benne az élesztőt meg a cukrot, majd felfuttatjuk.

A lisztbe belekeverjük a sót, hozzáadjuk a joghurtot és az élesztős vizet, majd még annyi vizet adunk hozzá, hogy lágy tésztát kapjunk. Az sem baj, ha kissé ragadós marad.

A tésztát kevés olaj segítségével gombóccá formázzuk, majd letakarva kelesztjük kb 30 percig.

A megkelt tésztát enyhén olajos kézzel 6 részre osztjuk és göbökké formázzuk. Amit épp nem használunk fel, azt továbbra is letakarjuk.

Egy nagyobb serpenyőt közepes lángon felforrósítjuk. 1 tésztát vagy nyújtófával kinyújtunk vagy kézzel széthúzzuk. Az egyik felét hideg vízzel megkenjük, majd a vizes felével lefelé a forró serpenyőbe tesszük. Addig sütjük, amíg a tészta kifehéredik (átsül) és felhólyagosodik. Ekkor megfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/indiai-lepenykenyer-naan-kenyer/