Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jamie Oliver pizzája recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg kenyérliszt vagy 00-ás pizza liszt
  • 0,5 evőkanál só
  • csipet cukor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 325 ml langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő

Feltét

  • pizzaszósz
  • szalámi, kolbász, sonka vagy ki mit szeretne
  • savanyú uborka
  • kukoricadara
  • sajt (feta, mozzarella, füstölt, trappista,...stb)
  • feltétként ki mit szeret

Elkészítése

A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd jól elkeverjük.

A lisztet és a sót a dagasztógép üstjébe vagy egy nagyobb edénybe mérjük, majd hozzáadjuk az olajat és az élesztős vizet. Elkezdjük összeállítani a tésztát, majd kb 15 percig dagasztjuk.

A tészta lágy és kissé ragadós lesz. Kiolajozott edénybe tesszük, letakarjuk és kb 50-60 percig kelesztjük.

A megkelt tésztát elosztjuk. Az egyik tésztát kissé megolajozott felületen vagy sütőpapíron vékonyra lapogatjuk a kezünkkel (akár nyújtófát is használhatunk), áttesszük a tepsire, majd megkenjük pizzaszósszal és ráhalmozzuk a feltétet. Végül sajttal szójuk.

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékleten (230-250 fok) vagy ha van a sütőn pizza program, akkor azt indítjuk el.

Az elkészített pizzát kb 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

A másik tésztával is így járunk el.

Ha kisebb pizzákat szeretnénk, akkor osszuk a nyers tésztát több részre.

https://receptneked.wps.hu/teszta/jamie-oliver-pizzaja-2/