Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk az átszitált liszthez. Az olajjal és a sóval félkemény tésztát gyúrunk. A tésztát lisztezett felületen konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen 30-40 percig kelesztjük.
Közben a tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával. A sonkát és a paprikát apró kockákra, a lila hagymát pedig karikákra vágjuk.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal. A megkelt tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, majd megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk az apróra vágott sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, majd eloszlatjuk rajta a hagymakarikákat és az apróra vágott csípős paprikát. Végül megszórjuk reszelt sajttal.
Az előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!