Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juhtúrós puliszka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg kukoricadara
  • 1 liter víz
  • só ízlés szerint
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítése

A vizet a sóval felforraljuk, majd ha forr akkor óvatosan, apránként hozzáadjuk a kukoricadarát. Egyfolytában kevergetjük.

Amikor már bugyog (köpköd) és elfőtte a vizet, akkor hozzáadjuk a vajat.

A szalonnát kockázzuk és kisütjük. A juhtúrót elkeverjük a tejföllel.

Jénaiba egyengetjük a polentát, majd rákenjük a túrót, megszórjuk a szalonnapörccel.

180 fokon sütjük kb 20 percig. Tetejét megszórjuk aprított lilahagymával.

https://receptneked.wps.hu/teszta/juhturos-puliszka/