Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Juhtúrós sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • fél kg reszelt burgonya (lehetőleg régi krumplit használjunk)
  • liszt
  • 2 tojás
  • só
  • füstölt csemege szalonna
  • kevés vaj
  • juhtúró
  • tejföl


Elkészítése:

A burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a tojásokat, sót és annyi lisztet, hogy keményebb állagú tésztát kapjunk. Ízlés szerint adunk még hozzá sót és borsot.

Egy lábasban vizet forralunk sóval. A szalonnát felkockázzuk és kevés vajon ropogósra sütjük, de ezt akkor is lekészíthetjük, ha már kifőztük a sztrapacskát. Forró zsírral leöntve sokkal finomabb az étel.

A tésztát nokedliszaggatóval a vízbe szaggatjuk és megfőzzük. Ha megfőttek szűrőkanállal kiszedjük és leöblítjük hideg vízzel, majd hozzáadjuk a forró zsírhoz. Elkeverjük a túróval, majd a tetejére tejfölt csöpögtetünk és már tálalhatjuk is.

Nem egy diétás étel, de nagyon jó.

https://receptneked.wps.hu/teszta/juhturos-sztrapacska-3/