Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Spagettik, makarónik

Tészta félék receptjei

Kagyló hollandi mártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg héjas fekete kagyló fél kg spagetti tészta Mártáshoz: 125 g margarin 200 g tejföl 1 ek mustár 3 tojássárgája 1 ek cukor 2 citrom leve só, bors ízlés szerint 1 ek morzsolt majoránna Elkészítése: A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Drága
vhajni81
Beküldte: 2017.09.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg héjas fekete kagyló
  • fél kg spagetti tészta

Mártáshoz:

  • 125 g margarin
  • 200 g tejföl
  • 1 ek mustár
  • 3 tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 2 citrom leve
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 ek morzsolt majoránna


Elkészítése:

A kagylót pár órára vízbe áztatjuk, hogy kinyíljanak. Közben többször cseréljük alatta a vizet. Amelyik kagyló az áztatás során nem nyílt ki, azokat eldobjuk, mert nem jók.

A kagyló szőröcskéit eltávolítjuk, majd lobogó vízben kb 5 percig főzzük, majd leszűrjük és a húst kivesszük a héjból.

Közben a mártás hozzávalóit jól összekeverrjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg szép sima, csomómentes mártást nem kapunk. Ekkor beletesszük a kagylóhúst és kb 5 perc alatt összefőzzük.

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, majd összeforgatjuk a kagylós raguval.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
vhajni81
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is