Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g sima liszt
  • 500 ml tej
  • 50 g élesztő (1 kocka)
  • 100 ml olaj
  • 5 ek cukor
  • 1 csipet só
  • holland kakaópor (töltelék)
  • barna cukor (töltelék)
  • őrölt fahéj (töltelék)
  • margarin (olvasztott, töltelék)


Elkészítése:

Kovászt készítünk az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.

Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, majd mindegyiket kisodorjuk kb. 2-3 mm vastagságúra.

Olvasztott margarinnal lekenjük és megszórjuk bőven kakaóval, barna cukorral és őrölt fahéjjal. Feltekerjük majd lekenjük felvert tojással. Villával megböködjük és előmelegített sütőben 160-180°C aranybarnára sütjük.

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=3PsZZSy78-w[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/kakaos-kalacs-7/