Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kakaós tészta, szegfűszeggel és sós mogyoróval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt tészta
  • 5 dkg vajon pirított zsemlemorzsa
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek vaj
  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg kristálycukor
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 5 dkg sós mogyoró durvára vagdalva


Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy kisebb tűzálló edényt kivajazunk.

A zsemlemorzsát vajon megpirítjuk, belekeverjük az őrölt szegfűszeget, kakaót és félretesszük. A főtt tésztán mikróban megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a kakaós-szegfűszeges morzsát.

A tojás fehérjéből és a cukorból kemény, fényes habot verünk, amibe beleforgatjuk a tésztát. Kivajazott sütőedénybe tesszük és az aprított sós mogyoróval szórva a sütőbe toljuk. 10-12 perc után kivéve, azon melegében kínáljuk. Tejszínhabbal díszíthetjük.

Kötényeket felkötni, alkotásra fel!

https://receptneked.wps.hu/teszta/kakaos-teszta-szegfuszeggel-es-sos-mogyoroval/