Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kisebb fejes káposzta (kb. 60-70 dkg) 25 dkg kocka tészta kb. 1 tk cukor só frissen őrölt bors 1 ek olaj Elkészítése: A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk. A többi részét csíkokra szeleteljük, meghintjük sóval és kissé átforgatjuk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett nedvességet belőle. Egy serpenyőben hevítsük fel […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
birosari
Beküldte: 2016.03.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fejes káposzta (kb. 60-70 dkg)
  • 25 dkg kocka tészta
  • kb. 1 tk cukor
  • frissen őrölt bors
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivágjuk.

A többi részét csíkokra szeleteljük, meghintjük sóval és kissé átforgatjuk. Hagyjuk 10 percet pihenni, majd nyomkodjuk ki a keletkezett nedvességet belőle.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, szórjuk rá a cukrot és kissé karamellizáljuk meg. Ha már világosbarna, dobjuk rá a csíkokra vágott káposztát, és erős lángon folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg.

Közben a tésztát sós, lobogó vízbe tesszük, puhára főzzük, majd lecsepegtetjük.

A tésztát a pirított káposztával összeforgatjuk.

Borssal ízlés szerint megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is