Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 1 kg fejes káposzta
  • 15 dkg zsír (a dinszteléshez)
  • só
  • bors
  • cukor

Tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag élesztő
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj (vagy zsír)

Elkészítése

A káposztát lereszelem és a zsíron megdinsztelem. Ízlés szerint sózom, borsozom, pici cukorral meghintem és együtt pirítom. A fél liter langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd összedolgozzuk a hozzávalókat. Lágy tésztát kell, hogy kapjunk.

Egy órai kelesztés után hat cipót formálunk belőle, kerekre nyújtjuk őket és a közben már megdinsztelt (előpuhított) káposztából az egyik felére teszünk. Tehát félig tesszük káposztával. A másik felét rányomkodjuk, villával megszurkáljuk a tetejét, az alját és a tetejét olvasztott zsírral megkenjük, és forró sütőben kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kaposztas-lepeny/