Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Káposztás sztrapacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej káposzta
  • 4-5 ek olaj
  • 1 kk só
  • 0,5 kk őrölt bors

Tésztához:

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
  • 20 dkg liszt
  • 1 közepes tojás
  • 1 púpos kk só


Elkészítése:

A megtisztított káposzta felső leveleit leszedjük és a torzsa, valamint a vastagabb erek kivételével a reszelő nagy lyukán lereszeljük. Egy magasabb falú serpenyőben 4-5 evőkanál olajat forrósítunk, majd megpirítjuk rajta a káposztát. Közben ízesítjük sóval, borssal.

Egy nagyobb edényben sós vizet forralunk. A krumplit megtisztítjuk, pépesre reszeljük, majd a tojással, liszttel, sóval nokedli sűrűségű masszává keverjük. Ha gyöngyözik a víz, nokedli szaggatóval beleszaggatjuk a tésztát.

Ha a tészták feljöttek a víz tetejére, még hagyjuk 2-3 percet főni. Leszűrjük, hideg, sós vízben átöblítjük, majd hagyjuk lecsöpögni. A pirított káposztához keverjük, átforrósítjuk és ízlés szerint még ízesíthetjük sóval, borssal.

Melegen, azonnal kínáljuk.

[box style=”info”]Tényleg nem tart sokáig elkészíteni, inkább csak a zöldségek előkészítése, ami picit meghosszabbítja a főzést, de azt hiszem megéri elkészíteni, mert nagyon finom és néha kell egy húsmentes fogás.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/kaposztas-sztrapacska-3/