Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lepények

Káposztás töltött lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztájához: 50 dkg liszt 7 g szárított élesztő langyos víz csipetnyi só 1 kávéskanál zsír A töltelékhez: 40 dkg káposzta 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj só bors Sütéshez: olaj Elkészítése: A lisztet az élesztővel és 1 dl langyos vízzel jól eldolgozom, hozzáadom a sót és a zsírt, majd még […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.08.13.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztájához:

  • 50 dkg liszt
  • 7 g szárított élesztő
  • langyos víz
  • csipetnyi só
  • 1 kávéskanál zsír

A töltelékhez:

  • 40 dkg káposzta
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors

Sütéshez:

  • olaj

Elkészítése:

A lisztet az élesztővel és 1 dl langyos vízzel jól eldolgozom, hozzáadom a sót és a zsírt, majd még annyi vizet, hogy félkemény tésztát kapjak, majd letakarom és hagyom kelni.

Addig a káposztát vékonyra vágom és az apróra vágott hagymával együtt egy lábasban az olajjal jól elkeverve párolom, pici vizet is öntök alá. Fedő alatt párolom, kb 7-8 percet ekkor leveszem a fedőt sózom, borsozom és folytonosan kevergetve megdinsztelem. Amikor kész ráreszelem a fokhagymát összekeverem és félreteszem hűlni.

Amikor megkelt a tészta, kisebb gombócokat formálok belőle, ezeket kerekre kinyújtjuk és a közepét megtöltjük, a széleit visszahajtjuk, meglapogatjuk, hogy mindenütt egyforma vastag legyen és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is