Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kapros túrógaluska pirított szalonnával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg túró
  • 3 nagyobb tojás
  • 1 csapott kk só
  • 20 dkg búza rétesliszt
  • 1 nagy csokor friss kapor
  • pár ek tejföl
  • kb. 15 dkg füstölt szalonna


Elkészítése:

A túrót jól áttörjük. (Én erre egy krumpli törőt használtam.)

Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az apróra vágott friss kaprot, beleszórjuk a réteslisztet és jól összekeverjük.

Addig hagyjuk pihenni, míg bő, sós vizet forralunk. Ha már gyöngyözve fő, akkor a masszát beleszaggatjuk. A nyers tészta egy kicsit tömörebb, mint a hagyományos nokedli tészta, de a végeredmény nem lesz kemény.

A vízben pár perc alatt megfőzzük. Hideg vízre szedjük, majd leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.

A szalonnát apróra vágjuk és egy serpenyőben zsírjára sütjük. Kiszedjük belőle a szalonnát és a visszamaradó zsiradékon átforgatjuk a galuskát.

Melegen, tejföllel meglocsolva, a pirított szalonnával kínáljuk.

[box style=”info”]Igyekszem kihasználni, hogy még van zsenge kapor a kertben és próbálok minél több finomságot készíteni belőle. Ez most egy igen laktató fogás. Igaz a kicsik nem szeretik, de két felnőttnek bőséges adag. Tejföllel meglocsolva, pirított szalonnával a tetején remek ebéd. Én még egy kis ráadásként a tetejére is szórtam egy kevés friss kaprot.[/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/kapros-turogaluska-piritott-szalonnaval/