Elkészítése
Hozzávalók:
- 250 g karfiol
- 2 tojás
- 100g reszelt trappista sajt (light)
- só és oregánó
A szószhoz:
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 1 kisebb fej hagyma
- fél gerezd fokhagyma
- 1 kk bazalikom
- 1 kk oregano
- 0,5 kk kakukkfű
- 1 kk só
Feltét:
- Tetszőleges
Elkészítése:
A karfiolt megtiszítjuk, majd rózsáira szedjük és egy késes aprítóban morzsa állagúra aprítjuk.
Hozzáadjuk a tojásokat, a reszelt sajtot és a fűszereket, majd összegyúrjuk.
Sütőpapíros tepsibe, vagy pizza formába lapítjuk, kb 1 cm vastagra, majd 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg el nem kezd barnulni a széle.
Ekkor kivesszük, megkenjük a szósszal, majd rátesszük a felététeket és készre sütjük (kb 10 perc)
Pizzasszósz:
A hagymát nagyon apróra vágjuk (a késes aprító jó szolgálatot tesz), majd üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót. Összerottyantjuk, majd a kész pizzánkra kenjük.
Tipp:
Tökéletes recept, bármelyik diétába könnyedén beilleszthető. A tésztáján alig észrevehető a karfiol!


