Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lángosok

Nagyi receptjei

Kefires lángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

tésztát dagasszuk be a sütés előtt minimum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük. Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd folpackkal letakarva vagy kelesztőtálba téve, fedelével lezárva hűtőben kelesztjük. Három óra múlva, vagy másnap egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.04.09.

Hozzávalók

Elkészítése

tésztát dagasszuk be a sütés előtt minimum 3 órával, de akár előző nap is elkészíthetjük. Langyos, enyhén cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a kefirt és a sót. A tésztát jól kidolgozzuk, majd folpackkal letakarva vagy kelesztőtálba téve, fedelével lezárva hűtőben kelesztjük.

Három óra múlva, vagy másnap egy mélyebb teflon serpenyőben kb. 0,5 liter olajat öntünk és felhevítjük. Olajos kézzel egy ökölnyi tésztát szabunk ki, kezünkkel gömbölyűre vagy ahogy sikerül, jól kihúzkodjuk vékonyabbra és forró olajban először az egyik oldalát fedő alatt, majd fedő nélkül a másik oldalát pirosra sütjük. A lángosokat lecsepegtetjük, majd ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, fokhagymás tejfölt. Olyan szépen felhólyagosodott, buborékos lett mindkét felülete.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is