Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl langyos tejben, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a cukrot. A liszthez keverjük a megkelt élesztőt, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót és a kefirt. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg a tészta hólyagos nem lesz. Amikor a tészta megfelelően összeállt, a tetejét liszttel meghintjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük. Érdemes nagyobb tálban keleszteni, mert a tészta duplájára nő.
Másnap annyit veszünk ki a tésztából, amennyit meg szeretnénk sütni. Olajos kanállal gömböket szakítunk a tésztából, majd két kézzel kerek formára széthúzogatjuk őket. Az előre felforrósított olajba tesszük a tésztát. Érdemes bő és meleg zsiradékban sütni: először fedő alatt, majd átfordítva fedő nélkül aranybarnára sütjük. A megsült lángosokat szalvétára szedjük ki, hogy a felesleges olajat felszívja.
A lángosok tetejét enyhén megsózzuk, és ízlés szerint fokhagymával, tejföllel, reszelt sajttal vagy bármilyen kedvenc feltéttel tálaljuk.
