Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kefires lángos a strandok klasszikus ízét idézi, amelyet otthon is könnyedén elkészíthetünk. A kefir és a tej keverékétől a tészta különösen puha és lágy lesz, a forró olajban sütve pedig kívül ropogós, belül foszlós finomságot kapunk. Tetejét ízlés szerint fokhagymával, tejföllel vagy sajttal gazdagíthatjuk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.23.

Tésztához

Tetejére

Sütéshez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A kenyérsütőgép tartályába öntjük a tejet, a kefirt, a tojást és az olajat. Erre szórjuk a sóval elkevert lisztet, majd a tetején mélyedést készítünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot.

A megkelt, lágy tésztát kivesszük, olajjal megkent sütőpapíron kissé átgyúrjuk, majd letakarva további 1 órán át kelesztjük.

Sütés

A tésztából kézzel darabokat veszünk ki, olajos kézzel kissé ellapítjuk, közepüket elvékonyítjuk, majd forró olajban sütjük. Először lefedve sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A kész lángosokat papírtörlőn lecsepegtetjük.

Tálalás

A lángosokat ízlés szerint fokhagymás vízzel, tejföllel vagy reszelt sajttal kenjük, szórjuk meg.

Tipp

A tésztába reszelhetünk egy kevés főtt burgonyát is, így még puhább lesz. Feltétként kipróbálhatjuk sonkával, lilahagymával vagy akár görög joghurttal is, ha könnyedebb változatra vágyunk. A lángosokat frissen a legfinomabb tálalni, de rövid ideig újramelegítve is élvezhető marad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is