Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 350 g kefir
  • 1 kg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • 1 púpozott evőkanál só
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál étolaj

Tetejére

  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma

Sütéshez

  • 1 lirer olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A kenyérsütőgép tartályába öntjük a tejet, a kefirt, a tojást és az olajat. Erre szórjuk a sóval elkevert lisztet, majd a tetején mélyedést készítünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Elindítjuk a dagasztás-kelesztés programot.

A megkelt, lágy tésztát kivesszük, olajjal megkent sütőpapíron kissé átgyúrjuk, majd letakarva további 1 órán át kelesztjük.

Sütés

A tésztából kézzel darabokat veszünk ki, olajos kézzel kissé ellapítjuk, közepüket elvékonyítjuk, majd forró olajban sütjük. Először lefedve sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, és fedő nélkül készre sütjük. A kész lángosokat papírtörlőn lecsepegtetjük.

Tálalás

A lángosokat ízlés szerint fokhagymás vízzel, tejföllel vagy reszelt sajttal kenjük, szórjuk meg.

Tipp

A tésztába reszelhetünk egy kevés főtt burgonyát is, így még puhább lesz. Feltétként kipróbálhatjuk sonkával, lilahagymával vagy akár görög joghurttal is, ha könnyedebb változatra vágyunk. A lángosokat frissen a legfinomabb tálalni, de rövid ideig újramelegítve is élvezhető marad.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kefires-langos-6/