Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kefires lángos a klasszikus magyar lángos egy kicsit könnyedebb változata. A kefirnek köszönhetően a tészta finom puha és lágy lesz, kívül mégis ropogósra sül. Ideális reggelire, ebédre vagy vacsorára, tejföllel és sajttal tálalva pedig igazi közönségkedvenc.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.08.29.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, az elmorzsolt élesztőt, a sót, a kefirt, a cukrot és az olajat. A langyos vizet apránként adagoljuk, miközben alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg szép sima állagú lesz.

A tálat letakarjuk, és a tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt szépen megkel és rugalmas állagú lesz.

Sütés

Másnap a tésztából olajos kézzel darabokat tépünk, és tenyérrel kerek lángosokat formázunk belőle. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tálalás

Frissen, még forrón a legfinomabb. Tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk, de fokhagymás olajjal is ízletes.

Tipp

A tésztába keverhetünk apróra vágott kaprot vagy fokhagymaport is, ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk. Ha marad belőle, másnap is megsüthetjük, mert a hűtőben akár 2 napig is eláll.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is