Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, az elmorzsolt élesztőt, a sót, a kefirt, a cukrot és az olajat. A langyos vizet apránként adagoljuk, miközben alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg szép sima állagú lesz.
A tálat letakarjuk, és a tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt szépen megkel és rugalmas állagú lesz.
Sütés
Másnap a tésztából olajos kézzel darabokat tépünk, és tenyérrel kerek lángosokat formázunk belőle. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.
Tálalás
Frissen, még forrón a legfinomabb. Tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk, de fokhagymás olajjal is ízletes.
Tipp
A tésztába keverhetünk apróra vágott kaprot vagy fokhagymaport is, ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk. Ha marad belőle, másnap is megsüthetjük, mert a hűtőben akár 2 napig is eláll.

