Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kefires lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 db tojás
  • 1 mokkáskanál cukor
  • só
  • 1 kefires pohár langyos víz
  • kevés olaj

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást, az elmorzsolt élesztőt, a sót, a kefirt, a cukrot és az olajat. A langyos vizet apránként adagoljuk, miközben alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg szép sima állagú lesz.

A tálat letakarjuk, és a tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni. Ezalatt szépen megkel és rugalmas állagú lesz.

Sütés

Másnap a tésztából olajos kézzel darabokat tépünk, és tenyérrel kerek lángosokat formázunk belőle. Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tálalás

Frissen, még forrón a legfinomabb. Tejföllel megkenve és reszelt sajttal megszórva kínáljuk, de fokhagymás olajjal is ízletes.

Tipp

A tésztába keverhetünk apróra vágott kaprot vagy fokhagymaport is, ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk. Ha marad belőle, másnap is megsüthetjük, mert a hűtőben akár 2 napig is eláll.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kefires-langos-8/