Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a kenyérlángos recept otthon is visszaidézi a vásárok és falusi búcsúk hangulatát. A burgonyás, puha tészta, a tejfölös-sajtos feltét pedig igazán ízletes.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zsuzsi93
Beküldte: 2017.11.22.

Tészta:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük és kihűtjük. Közben az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A kihűlt burgonyát a liszttel, az olajjal, a sóval, a vízzel és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 1 órán át kelesztjük.

Elősütés:

A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt, olajjal kikent gáztepsibe öntjük. A tetejét is vékonyan beolajozzuk, majd egyenletesen kilapítjuk. Megszurkáljuk villával és előmelegített, 220 °C-os sütőben körülbelül 25 perc alatt elősütjük.

Feltét:

Az elősütött tésztát megkenjük tejföllel, majd ízlés szerint megszórjuk baconnel, lilahagymával és reszelt sajttal.

Sütés:

A tepsit visszatesszük a sütőbe és további 20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Tipp:

A kenyérlángos feltétje variálható: a bacon helyett használhatunk kolbászt, sonkát vagy akár zöldségeket is. Ha füstölt sajttal szórjuk meg, még intenzívebb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Zsuzsi93
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is