Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kenyérlángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 40 dkg burgonya
  • 90 ml tej
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 55 dkg finomliszt
  • 45 ml olaj
  • 0,5 teáskanál só
  • 340 ml víz

Tetejére:

  • tejföl
  • bacon
  • lilahagyma
  • sajt

Elkészítése

Tészta:

A burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük és kihűtjük. Közben az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A kihűlt burgonyát a liszttel, az olajjal, a sóval, a vízzel és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, majd a tésztát legalább 1 órán át kelesztjük.

Elősütés:

A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt, olajjal kikent gáztepsibe öntjük. A tetejét is vékonyan beolajozzuk, majd egyenletesen kilapítjuk. Megszurkáljuk villával és előmelegített, 220 °C-os sütőben körülbelül 25 perc alatt elősütjük.

Feltét:

Az elősütött tésztát megkenjük tejföllel, majd ízlés szerint megszórjuk baconnel, lilahagymával és reszelt sajttal.

Sütés:

A tepsit visszatesszük a sütőbe és további 20 perc alatt aranybarnára, ropogósra sütjük.

Tipp:

A kenyérlángos feltétje variálható: a bacon helyett használhatunk kolbászt, sonkát vagy akár zöldségeket is. Ha füstölt sajttal szórjuk meg, még intenzívebb ízt kapunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kenyerlangos-12/