Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kenyérlángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 6 darab burgonya
  • 50 g friss élesztő
  • 400 ml víz
  • só
  • 600 g tejföl
  • 500 g kockázott bacon
  • 500 g sajt
  • 1 fej lilahagyma

Elkészítése

A krumplit sós vízben megfőzzük. Ha kész, akkor krumplitörővel összetörjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az élesztő belemorzsoljuk 250 ml langyos vízbe, amibe beleszórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni.

A liszthez hozzáadjuk a sót a kihűlt, összetört krumplit és a felfutatott élesztő. Valamint, ha igényli a tészta a maradék langyos vizet.

A tésztát jól kidolgozzuk, majd meleg helyen kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Míg a tészta kel a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elkészítjük a feltételt. A bacont lesütjük, a hagymát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.

Ha a tészta megkelt 3-4 részre osztjuk attól függően, hogy milyen vastagságú tésztát szeretnénk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk és a tetejét villával megszurkáljuk.

Forró sütőben 5 perc alatt elősütjük, majd a sütőből kivéve rákenjük a tejfölt, rászórjuk a bacont, hagymát és végül megszórjuk sajttal, majd visszatesszük a sütőbe és még kb 10-15 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kenyerlangos-13/