Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kenyérlángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 2 darab krumpli (főzve, áttörve)
  • 2 dkg friss élesztő
  • 2 dl víz (kb, langyos )
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

Feltét

  • 3 dl tejföl
  • 10 dkg sajt
  • 20 dkg főtt sonka
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma

Tetejére

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

1 dl langyos, cukros vízben elmorzsoljuk az élesztőt.

A lisztet összekeverjük a sóval egy tálban. Hozzáadjuk a tört krumplit, az olajat és a megkelesztett élesztőt. A megmaradt langyos vízzel puha tésztát gyúrunk az egészből. Letakarva duplájára kelesztjük.

A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük, a tésztát beleegyengetjük. 180 fokra melegített sütőben 5 percig elősütjük.

A sütőből kivesszük és megkenjük a zúzott fokhagymával ízesített tejföllel. Gazdagon megszórjuk a darabokra vágott sonkával, kolbásszal és sajttal. A tetejét reszelt sajttal hintjük meg.

Visszatoljuk a sütőbe és további 15-20 percig sütjük, míg a sajt szép színt kap.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Lilahagymával tálaltam, rá is lehet sütni, de mi így szeretjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kenyerlangos-14/