Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kenyérlángosok

Kenyérlángos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszthez hozzáadjuk a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrunk belőle. Körülbelül negyed órát kelesztjük. Amíg kel, feldaraboljuk a feltétet: hagymát, szalonnát, lecsókolbászt, és ha van, szalámidarabokat is. A tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát. A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk kézzel (ez az adag 2 nagy gáztepsihez elegendő), megkenjük a fokhagymás tejföllel, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.12.07.

Hozzávalók a tésztához

Feltét

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrunk belőle. Körülbelül negyed órát kelesztjük.

Amíg kel, feldaraboljuk a feltétet: hagymát, szalonnát, lecsókolbászt, és ha van, szalámidarabokat is. A tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát.

A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk kézzel (ez az adag 2 nagy gáztepsihez elegendő), megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd ráhelyezzük a hagymakarikákat, kolbászt és szalonnát. A tetejét kicsit még megkenjük tejföllel. Körülbelül 30 percig sütjük 180 fokon.

Amikor majdnem kész, szórhatunk rá reszelt sajtot is, és még egy kicsit azzal is sütjük tovább.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is