Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kenyérlángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók a tésztához

  • 0,5 liter langyos víz
  • 1 kg finomliszt
  • 3 csomag szárított élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál só

Feltét

  • 2 pár lecsókolbász
  • 25 dkg szalonna
  • 3 kis doboz tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 fej lilahagyma
  • sajt

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a sót, szárított élesztőt, cukrot, langyos vizet, majd tésztát gyúrunk belőle. Körülbelül negyed órát kelesztjük.

Amíg kel, feldaraboljuk a feltétet: hagymát, szalonnát, lecsókolbászt, és ha van, szalámidarabokat is. A tejfölbe belekeverjük a szétzúzott fokhagymát.

A megkelt tésztát kiolajozott tepsibe nyújtjuk kézzel (ez az adag 2 nagy gáztepsihez elegendő), megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd ráhelyezzük a hagymakarikákat, kolbászt és szalonnát. A tetejét kicsit még megkenjük tejföllel. Körülbelül 30 percig sütjük 180 fokon.

Amikor majdnem kész, szórhatunk rá reszelt sajtot is, és még egy kicsit azzal is sütjük tovább.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kenyerlangos-3/