Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 5 dkg élesztő
- csipet cukor
- 2 dl tej
- 1 kg liszt
- 1 csapott evőkanál só
- 2-3 dl víz
Feltét:
- 500 ml tejföl
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kockázott bacon
- 2-3 fej lilahagyma
- 20-30 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet és a sót összekeverjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a vizet. Lágy, de nyújtható tésztát dagasztunk, majd kelesztőtálban kelesszük kb 30 percet.
Ha megkelt 1-2 cm vastagságú tésztát nyújtunk. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rárakjuk a kockázott bacont és a felkockázott lilahagymát, majd megszórjuk reszelt sajttal.

Forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük, vagy amíg meg nem pirul a sajt.

