Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 1 tk só fél kocka élesztő 1 tk. cukor 3 ek tejföl 3-4 ek olaj 2,5 dl langyos víz Tetejére: 1 dl tejföl só húsos szalonna kolbász reszelt sajt 1 nagy fej lilahagyma Elkészítése: A lisztet egy tálba teszem a sóval elkeverem, mélyedést készítek bele. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a cukrot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Nicky1984
Beküldte: 2014.11.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tk só
  • fél kocka élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 3 ek tejföl
  • 3-4 ek olaj
  • 2,5 dl langyos víz

Tetejére:

  • 1 dl tejföl
  • húsos szalonna
  • kolbász
  • reszelt sajt
  • 1 nagy fej lilahagyma


Elkészítése:

A lisztet egy tálba teszem a sóval elkeverem, mélyedést készítek bele. Belemorzsolom az élesztőt, beleteszem a cukrot és a langyos vizet. Az egészet fakanállal összekeverem a tejföllel, végül még az olajat is hozzáadom.

Az egész egy galuskaszerű tészta lesz, letakarva 30 percig pihentetem.

Addig a szalonnát, kolbászt vagy ízlés szerint más húsfélét összevágom, felszeletelem a hagymát és lereszelem a sajtot.

Ha megkelt olajos kézzel kikenem a tepsit és belenyomkodom a tésztát. Megkenem a tejföllel, kicsit megsózom és megpakolom a rávalókkal. 200 fokon addig sütöm míg szép színt nem kap.

[box style=”info”]A víz mennyisége a tésztában függ a tejföl minőségétől![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nicky1984
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is