Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 0,5 dl étolaj 1 kocka élesztő 2-3 dl tej 1 tojás 1 kk só 2 kis dobozos tejföl 4 gerezd fokhagyma 20 dkg füstölt-főtt tarja 10 dkg füstölt kolbász 2 fej lila hagyma 20 dkg sajt Elkészítése: A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2015.07.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kk só
  • 2 kis dobozos tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt-főtt tarja
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 2 fej lila hagyma
  • 20 dkg sajt


Elkészítése:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót. Hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást, beleöntjük az olajat is, és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.

Ameddig a tészta kel, elkészítjük a feltétet. A két doboz tejfölbe beletörjük a meghámozott fokhagymát, és simára keverjük. A megkelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. A tészta tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel, majd rátesszük a kicsi kockákra vágott tarját, a kolbászt és a felszeletelt lila hagymát.

Ezután az egészet reszelt sajttal megszórjuk, és forró sütőben (220-250 fok) készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is