Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 25 dkg savanykás alma (lereszelve) ½ cs szárított élesztő ½ ek cukor 2,5 dl tej 2 dkg margarin 1 db tojás kevés só olaj a sütéshez porcukor a szóráshoz lekvár a kínáláshoz Elkészítése: A tejbe beletesszük a cukrot, langyosítjuk. Ebbe kerül az élesztő, amivel felfuttatjuk. A többi hozzávalók egy nagy tálba […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Balog Erika
Beküldte: 2014.12.01.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg savanykás alma (lereszelve)
  • ½ cs szárított élesztő
  • ½ ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • kevés só
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • lekvár a kínáláshoz


Elkészítése:

A tejbe beletesszük a cukrot, langyosítjuk. Ebbe kerül az élesztő, amivel felfuttatjuk. A többi hozzávalók egy nagy tálba tesszük, ha a kovász feljött beleöntjük.

Összekeverjük, egy fél órát állni hagyjuk. Olajat melegítünk, majd kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Mindkét oldalát kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is