Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kevert almafánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg savanykás alma (lereszelve)
  • ½ cs szárított élesztő
  • ½ ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • kevés só
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
  • lekvár a kínáláshoz


Elkészítése:

A tejbe beletesszük a cukrot, langyosítjuk. Ebbe kerül az élesztő, amivel felfuttatjuk. A többi hozzávalók egy nagy tálba tesszük, ha a kovász feljött beleöntjük.

Összekeverjük, egy fél órát állni hagyjuk. Olajat melegítünk, majd kanállal beleszaggatjuk a fánkokat. Mindkét oldalát kisütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kevert-almafank-2/