Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kínai Csirkés Spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csipet só
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet bors
  • 1 szál újhagyma (hosszában szeletelve)
  • 2 evőkanál szójaszósz (világos)
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 15 dkg spagetti tészta
  • 30 dkg csirkemell (filé, vékony hosszú szeletekre vágva)
  • 1 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 teáskanál ötfűszer keverék
  • 1 teáskanál chili szósz
  • 15 dkg babcsíra
  • 1 evőkanál mogyoró olaj (földimogyoró)

Elkészítése

A tésztát sós vízben főzzük kb. 5 percig al dente állagúra, vagy a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd pár csepp olívaolajjal összekeverjük, hogy ne tapadjon össze.

A csirkét egy tálba tesszük, hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát, kevés sötét szójaszószt, fűszerkeveréket és chili szószt. Alaposan összekeverjük, majd megszórjuk kukoricaliszttel, hogy mindenhol bevonja a húst.

Egy wokot felforrósítunk, amíg enyhén füstölni kezd, hozzáadjuk a mogyoróolajat, majd a csirkét is. Állandóan kevergetve 3-4 percig sütjük, amíg aranybarnára pirul.

Ezután hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát, és 1 percig pirítjuk. Majd a babcsírát és az apróra vágott újhagymát tesszük bele, és további 30 másodpercig keverjük.

Végül hozzáadjuk a főtt tésztát, világos szójaszószt, kevés szezámolajat és fekete borsot. Az egészet jól összeforgatjuk, és tálalótálra tesszük.

Fogyasszátok azonnal, jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/kinai-csirkes-spagetti/