Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolbásszal és sajttal töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 2,5-3 dl langyos víz
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek só
  • 20-25 dkg kolbász
  • 20-25 dkg sajt


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Ezután a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát, és letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb 1 órát.

Kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kolbászt vékonyra szeljük, a kiszaggatott lángosokra teszünk egy szeletet, rá egy szeletnyi sajtot, félbehajtjuk, és jól lenyomjuk a széleit.

Ezután kb. 20 percig kelni hagyjuk még, majd bő, forró olajban kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kolbasszal-es-sajttal-toltott-langos/