Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kolozsvári szalonnás sajtkrémes spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 ujjnyi szalonna
  • 3 db újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tubusos krémsajt
  • só
  • bors
  • majoránna
  • 1 csomag spagetti
  • petrezselyemzöld

Elkészítése

A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük. Eközben kis olajon zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát. Amikor a szalonna már szépen megpirult, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát, és együtt pároljuk őket, amíg a hagyma üveges nem lesz.

Ezután megszórjuk a keveréket a kedvenc fűszereinkkel, majd hozzákeverjük a krémsajtot és az áttört fokhagymát. Amikor a krémsajt teljesen elolvadt, a tészta főzővizéből néhány kanálnyit hozzáadunk az alaphoz, hogy egy kellemesen selymes, hígabb mártást kapjunk.

Végül, ha a mártás elkészült, összekeverjük a spagettivel, és tálalás előtt megszórjuk friss, apróra vágott petrezselyemmel. Az étel készen áll, hogy forrón tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/kolozsvari-szalonnas-sajtkremes-spagetti/