Elkészítése
A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Miután megpuhult, leöntjük róla a vizet, és alaposan lecsepegtetjük. Még melegen összetörjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadunk 2 teáskanál sót, 30-35 dkg lisztet, 1 tojás sárgáját és 1 evőkanál olajat. Puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett deszkára borítjuk.
A tésztából rudat formázunk, majd kb. 1,5 ujjnyi darabokra felvágjuk. A darabokat alá is lisztezzük, hogy ne ragadjanak, és palacsinta nagyságúra nyújtjuk.
Palacsinta sütőben sütjük ki őket, a serpenyőt minden egyes lángos előtt vékonyan átkenjük olajjal. Miután elkészültek, ha szükséges, még egy kis sóval megszórhatjuk a lángosokat.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!


