Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplilángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 30-35 dkg finomliszt
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A krumplit meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Miután megpuhult, leöntjük róla a vizet, és alaposan lecsepegtetjük. Még melegen összetörjük, és hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, hozzáadunk 2 teáskanál sót, 30-35 dkg lisztet, 1 tojás sárgáját és 1 evőkanál olajat. Puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett deszkára borítjuk.

A tésztából rudat formázunk, majd kb. 1,5 ujjnyi darabokra felvágjuk. A darabokat alá is lisztezzük, hogy ne ragadjanak, és palacsinta nagyságúra nyújtjuk.

Palacsinta sütőben sütjük ki őket, a serpenyőt minden egyes lángos előtt vékonyan átkenjük olajjal. Miután elkészültek, ha szükséges, még egy kis sóval megszórhatjuk a lángosokat.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/krumplilangos/