Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Krumplis lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • olaj a sütéshez
  • tetejére sajt, tejföl. lilahagyma ízlés szerint


Elkészítése:

A meghámozott, kockára vágott burgonyát megfőzzük, összetörjük és kihűtjük.

A tésztát kézzel is dagaszthatjuk, de kenyérsütőgépet is bevethetünk. Amennyiben kézzel dolgozunk, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval.

Ha kenyérsütővel dagasztunk, alulra beletesszük a tejet és a krumplit, rá a lisztet úgy, hogy a nedves hozzávalókat ellepje, közepébe egy kis mélyedésbe az élesztőt, sarkokba a cukrot és a sót. Dagasztóprogramot választunk.

Ha a dagasztás kész, a tésztát lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és 12 egyenlő darabra vágjuk.

Felforrósított olajban, kissé kézzel még megnyújtva mindkét felét pirosra sütjük.

Tetejét tejföllel, sajttal, fokhagymával, lilahagymával, ketchuppal, lekvárral vagy ízlésünk szerint bármivel megrakhatjuk.

[box style=”info”]Mindenképpen hűtsük ki a krumplit, mielőtt a tésztához adjuk, mert ellenkező esetben túlkelhet, és nem lesz finom a tészta![/box]

https://receptneked.wps.hu/teszta/krumplis-langos-3/