Elkészítése
A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha már meg tudjuk fogni, meghámozzuk, és krumplinyomón áttörjük egy keverőtálba. Beleütjük a 2 tojást, hozzáadjuk a fokhagymapréssel átnyomott fokhagymát, a tejfölt, beleszórjuk a némi lisztet, sózzuk, borsozzuk. Villával elkezdjük összedolgozni, csomómentesre, és ha szükséges, még szórunk bele lisztet, amennyit felvesz.
Kézzel formázható masszát kell kapnunk, ami nem folyós, a nokedli tésztánál jóval sűrűbb. Serpenyőben olajat hevítünk, vizes kézzel evőkanálnyi mennyiséget veszünk ki a tésztából, lángos formára nyomkodjuk, majd a forró zsiradékban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük. Tálaláskor igény szerint reszelt sajtot, tejfölt, ketchupot vagy bármi hasonlót adhatunk hozzá mellé.

