Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 4 ek zsír
- 2 tk fűszerpaprika
- 2 ek házi darált paprika
- 3 kk só
- 0,5 kk bors
- 0,5 kk piros arany
- 2 kg krumpli
- 20 dkg fodros kockatészta
- 50 dkg füstölt pulykavirsli
Elkészítése:
A meghámozott krumplit nagyobb kockára vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk, a bográcsban a zsíron üvegesre pároljuk.
A tűzről levéve beleszórjuk a fűszerpaprikát, a darált paprikát, sót, borsot, majd beleforgatjuk a krumplit.
Felöntjük vízzel, és lefedve addig főzzük, míg a krumpli már majdnem puha.
Ekkor beleszórjuk a tésztát, belekarikázzuk a virslit, és mindent puhára főzünk.
Melegen, csemege uborkával kínáljuk.

