Elkészítése
Egy lábasban olajat forrósítunk, majd beleszórjuk a mozsárban durvára tört római köményt. Amikor az illata felszabadul, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és kevés sóval megszórjuk. Üvegesre pároljuk, de nem hagyjuk megbarnulni.
Rászórjuk a curryport, a kurkumát, a fűszerpaprikát és az őrölt borsot, majd belekeverjük az apróra vágott csípős paprikát. Alaposan összekeverjük, és megsózzuk.
Hozzáadjuk a megfőtt, leszűrt krumplit, majd néhány keverés után krumplinyomóval pépesítjük. Ezután beleforgatjuk a frissen kifőtt, leszűrt nagykocka tésztát, és az egészet alaposan átkeverjük, hogy a fűszeres krumpli egyenletesen bevonja a tésztát.
Azonnal tálaljuk, friss salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
