Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lepények

Tészta félék receptjei

Kukoricás-fokhagymás buci

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 20 g étolaj 20 g kristálycukor 20 g só 30 g élesztő (friss) 180 g tejföl 200 ml víz 1 gerezd fokhagyma 100 g búza-rétesliszt (BFF 55) 150 g kukoricaliszt 450 g búzaliszt (BL55) A kenéshez 100 ml tej (2,8%-os) 1 ek. fekete szezámmag (elhagyható) Elkészítése: A fokhagymát belereszeljük a lisztekhez. A felfuttatott élesztőt […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Beküldte: 2014.07.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 g étolaj
  • 20 g kristálycukor
  • 20 g só
  • 30 g élesztő (friss)
  • 180 g tejföl
  • 200 ml víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 100 g búza-rétesliszt (BFF 55)
  • 150 g kukoricaliszt
  • 450 g búzaliszt (BL55)

A kenéshez

  • 100 ml tej (2,8%-os)
  • 1 ek. fekete szezámmag (elhagyható)


Elkészítése:

A fokhagymát belereszeljük a lisztekhez. A felfuttatott élesztőt a tejjel, és langyos sós vízzel, a dagasztógép táljába töltjük. A tejfölt és az olajat dagasztó-menet közben tesszük bele. Géppel jól bedagasztjuk, és 1 órán át letakarva meleg helyen kelesztjük.

Lisztes asztalra borítjuk, átgyúrjuk. Két részre vágjuk, majd kinyújtjuk kb. 25 cm átmérőjű körökké. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágjuk.

Langyos helyen a kelesztjük kb. 1 órán át.

Megkenjük a tetejét tejjel és 180 C-on szép pirosra sütjük kb. 15-18 perc alatt. Mikor kivesszük a sütőből, ismét megkenjük tejjel, majd rácson hagyjuk kihűlni.

[box style=”info”]Frissen a legfinomabb. Akár gulyáshoz is. A megmaradt mennyiséget érdemes lefagyasztani.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is