Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Langalló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál libazsír
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 teáskanál cukor

A kenéshez

  • 4 dl tejföl
  • héjában megfőzzük

Elkészítése

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát.

Meleg helyen letakarva, fél órát kelesztjük.

A sonkát és a bacont vékony csíkokra vágjuk. A hagymát, pórét, kolbászt, paprikát, paradicsomot vékony karikákra vágjuk.

A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben.

Meglocsoljuk a maradék tejföllel, megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

A feltétet tetszőlegesen variálhatjuk attól függően,hogy mit szeretünk vagy éppen mi van otthon!

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/teszta/langallo-2/